Com cuidar les teves joies

Et preocupa que les teves joies s’espatllin i perdin valor amb el temps?

Una joia està contínuament en contacte amb els contaminants de l’aire, la pols, la suor, els perfums… Amb el pas del temps, aquests elements poden alterar l’aspecte del metall o les pedres precioses.

Les peces M·BOSCH estan dissenyades per seguir el teu ritme, però has de tenir en compte que estan fetes a mà i necessiten un manteniment adequat.

Si segueixes aquestes senzilles instruccions, conservaran el seu tacte i la seva brillantor original. Ja veuràs que no calen eines ni tècniques especials per fer un manteniment eficaç.

Això és el que et recomanem des del nostre taller.

LES JOIES EN EL DIA A DIA

T’aconsellem que no portis les joies mentre fas activitats que les puguin posar en contacte amb cremes o locions. Les partícules dels cosmètics, que no s’eliminen amb un aclarit ràpid, poden provocar la decoloració del metall o irritacions a la pell.

Amb les pedres precioses i les perles s’ha de tenir especial cura, ja que es poden espatllar quan entren en contacte amb alguns elements químics.

Si has de posar-te cremes o perfums, és millor fer-ho abans de posar-te la joia.

En tots els casos, aconsellem que guardis la joia a la bossa o caixa que vas rebre quan la vas comprar. Així evitaràs possibles cops o que s'enganxin amb altres joies.

NETEJA DOMÈSTICA DE LES TEVES JOIES

Per netejar les teves joies, només cal sumergir-les entre 3 i 5 minuts en un got amb aigua i una mica de sabó de rentar plats.

Després, frega-les suaument amb un raspall de dents de pèl suau i esbandeix-les amb una mica d’aigua calenta per eliminar el detergent.

Per acabar, les pots assecar delicadament amb un drap suau i sense borrissol.

Desaconsellem utilitzar netejadors ultrasònics, vaporizadors o altres productes químics de neteja de joies “casolans” (com el lleixiu, l’amoníac o el bicarbonat de sodi) ja que poden fer malbé les pedres precioses o les perles.

A diferència de l’or, a la plata s’hi poden adherir elements quotidians com el sofre, el clor o la suor.

Per netejar una joia de plata necessitaràs un drap suau de cotó amb una mica de sabó de rentar plats diluït en aigua. Frega la peça sempre en la mateixa direcció i evitant els moviments circulars.

No et recomanem que facis servir polidors de plata o solucions de neteja per immersió.

Volem que les teves joies només siguin motiu d’alegria. Per això t’aconsellem que les portis regularment a la nostra joieria per fer un manteniment i comprovar el seu estat.

D’aquesta manera, a la llarga evitaràs reparacions més costoses.

Newsletter

Subscriu-te a la nostra newsletter per rebre petites joies en forma d’email: inspiració, novetats, consells...

Shopping Cart
Scroll to Top